De Booreenheid en de Plc.

Oplossingen voor problemen.

home pagina
home booreenheid
schermafdrukken

Algemeen
Geheugen problemen
COM_poort_windows_XP_met_netwerk
Programma's in de Plc

 

 

 

Algemeen.

Wanneer het programma regelmatig vastloopt, heeft dat meestal te maken met de communicatie tussen de PLC en de computer. Wanneer een programma altijd precies op dezelfde plaats vastloopt, heeft u waarschijnlijk te weinig vrij geheugen. U hebt minimaal 500 Kb vrij DOS geheugen nodig voor BOOREENH.EXE

Het programma voor de booreenheid is kleiner dan voor de verkeerslichten. Daarom zijn er minder problemen met dit programma.

Geheugen problemen.

Wanneer het programma zonder directe oorzaak vastloopt, of er gebeuren vreemde dingen, heeft u waarschijnlijk te weinig vrij Dos geheugen. Dit kan ook op een PC met 64 Mb intern geheugen voorkomen. Wanneer op een computer een CD-ROM, netwerkkaart, en een geluidskaart aangesloten zijn, kunt u ook problemen verwachten. Dit omdat elk apparaat geheugen van DOS afsnoept.

Wanneer u geheugen-; netwerk- of communicatie problemen hebt, kijk dan naar: oplossingen voor problemen bij Verkeerslichten & Plc.

COM poort windows XP met netwerk.

Onder windows XP zijn er op zich geen problemen. Wanneer er echter met een server en profielen gewerkt wordt, dan gooit Windows XP ineens een aantal poorten dicht.

Vanaf 20 november 2007 mocht ik geen opstartdiskette meer gebruiken en zoals gebruikelijk had systeembeheer ook geen oplossing voor het probleem.

De door mij zelf gezochte en gevonden oplossing is redelijk goedkoop en zeer doeltreffend. Op de site www.direct-io.com is software te downloaden die een, door u in te stellen, poort weer opent. Op de bovengenoemde site vindt u voldoende ondersteunende informatie.

U kunt van deze site een probeerversie downloaden. Bij mij op school werkt het perfect. Ik kan de software voor de Booreenheid gewoon weer onder windows starten.

Er zijn ook nog andere oplossingen mogelijk, maar de tijd ontbreekt mij om dit te testen.

Programma's in de Plc.

De lessen maken ook gebruik van programma's in het Plc geheugen. U kunt een gezipte versie van de benodigde programma's downloaden. Voor het uploaden van de computer naar de Plc heeft u een speciaal programma nodig. Er zijn 2 programma's die dit zonder problemen kunnen doen nl. Easycom en F2-com.

Kies het programma waarmee u werkt om de bestanden te downloaden.

Download de Plc programma's voor EASYCOM.
Download de Plc programma's voor F2-COM.

lijn.gif (808 bytes)