Techinfo.

Oplossingen voor problemen.

home pagina
home techinfo
schermafdrukken

Netwerk
Novell
Windows 95, 98 en 98 SE
Setup
Te snelle animatie

 

 

 

Netwerk.

In een netwerk zijn alle computers met een speciale kabel met elkaar verbonden. Door deze kabel kunnen gegevens van de ene naar de andere computer verstuurd worden.
Bij gebruik op een netwerk is het mogelijk om met 1 keer installeren het programma op meerdere computers te gebruiken.
Tevens hoeven de gegevens niet samengevoegd te worden.

Het installeren van TECHINFO moet door de systeembeheerder gedaan worden.

Novell.

Wanneer u TECHINFO installeert, wordt als drive normaal gesproken de C: SCHIJF van het station gebruikt. Voor gebruik in het netwerk moet u de harde schijf van de server selecteren. Dat is meestal de F: schijf.

In de handleiding wordt omschreven wat er mis kan gaan en hoe dit op te lossen is.

Windows 95, 98, 98 SE 2000 en XP .

Windows kent niet het shareable attribuut. Daarom kon het bij installatie op een netwerkdrive niet gelijktijdig gebruikt worden door twee of meer leerlingen.

Het bovenstaande probleem is in de nieuwe versie opgelost door de bestanden niet meer 'open' te laten staan. Er kunnen maximaal 10 leerlingen werken per installatie.

Setup.

Hoewel TECHINFO geschreven is met Professional VB 3.0 blijkt dat de meegeleverde installatie routine niet naar behoren werkt op windows 95; 98 en 98 SE. Daarom wordt nu gebruik gemaakt van een nieuwe installatie routine en ben ik verder geen problemen meer tegengekomen.

Te snelle animatie.

Omdat computers steeds sneller worden, zijn de animaties soms veel te snel. In de nieuwe versie is dit probleem opgelost.

lijn.gif (808 bytes)